Viktor Sabina Orban

sabina-bentita-isterie-tvÎn loc să întoarcem pe toate fețele (economice sau de alt fel) spusele politice a unui anume prim-ministru al Ungariei la o tabără de vară în România, la Tușnad, mai bine l-am integra pe acesta în peisajul politic din această parte de lume. Și cel mai potrivit ar fi sindromul Sabina.

Mai țineți minte isteria de acum ceva timp? În care cetățeni „patrioți” și-au prins într-o frenezie nu prea mult gândită o bentiță pe cap, în așa-zisa susținere a fetiței care a fost trimisă acasă de direcțiunea școlii în care se presupune că studia. Aveți în stânga o mostră fotografiată a prostiei (alt cuvânt nu găsesc momentan) de care au dat dovadă unele persoane afișându-se cu un asemenea articol de îmbrăcăminte(?), gândindu-se că astfel își demonstrează iubirea față de țară. La o scurtă căutare de fotografii cu bentițe (mai bine zis bandane, deoarece asta purta domnișoara Sabina), nu găsesc o comparație de stilul pe care îl afișa aceasta; decât în cazul unor extremiști sau fanatici din țări mai puțin membre ale unei Uniuni Europene!

sabina-bentita-normal

sabina-bentita-anormal-romania

În același registru se integrează și Viktor Orban. În fața perspectivei (sumbre pentru el) de a pierde alegerile din toamnă din Ungaria, acesta face orice pentru a atrage atenția asupra lui. Neavând alte mijloace la îndemână, Sabina și-a legat de frunte un articol de îmbrăcăminte pe care îl purtau piloții kamikaze din Al Doilea Război Mondial. (Apropo de libertatea de exprimare vestimentară, în școala unde am studiat eu, nimeni nu avea voie să poarte ochelari de soare în timpul orelor de curs; asta nu însemna că erau discriminați cei cu fotofobie -sensibilitate la lumina- ci presupunea o regulă de normare la care aderam toți cei care doream să învățăm în acea instituție. Și arăta într-un fel un minim respect pentru cei care ne predau, să-i privim în ochi când ne vorbeau.) Viktor Orban pe de altă parte, are la îndemână discursul public, evenimentele politice și așa mai departe. Dacă dăm o importanță enormă unor astfel de tipologii, le facem doar reclamă gratuită. Pasul următor ar fi să-i vedem pe amândoi cu o înfățișare, respectiv discurs și mai radical, și mai extremist din orice punct de vedere, nu numai al comunicării politice. Cam ca în imaginea de mai jos. Vizionați filmul Hannibal pentru mai multe detalii.

sabina-bentita-viktor-orban-hannibal

One Reply to “Viktor Sabina Orban”

Leave a Reply