Invitatie la Dialog

TO: seculici@gmail.com
CC: mass-media
SUBJECT: Dialog, în dezbatere pentru arădeni

Domnule Gheorghe Seculici,

Astăzi, România sărbătorește un moment important în istoria sa, moment ce nu ar fi fost posibil fără dăruința și implicarea unor oameni politici care au reușit să vadă dincolo de un simplu ciclu electoral.

V-am auzit vorbind ieri, la inaugurarea Clubului de Istorie și Artă, despre unele din problemele de finețe ale orașului, dar și despre imensa moștenire cultural-istorică pe care orașul o oferă cetățenilor săi. Dacă ați aborda (dvs. și colegii din toate partidele) un discurs la fel de clar, deschis și ne-agresiv, cred că am putea ajunge în următoarele decenii la momente de însemnătate, poate nu de seama lui 1 decembrie, dar măcar de o notă de subsol în manualele de istorie.

Spuneați în scrisorile trimise arădenilor la începutul acestei campanii electorale, că apreciați „o politică prin forța argumentelor” și că vă doriți „o lume în care conflictele politice să lase locul proiectelor de dezvoltare”. Vă promovați drept un politician cu bun simț care va fi „aproape de cei care m-au ales, dar și de cei care nu m-au ales”. Și care va duce cuvântul arădenilor mai departe, în Parlament și în structurile de decizie. Iată un cuvânt al celui care se încadrează în categoria de mai sus.

Vă propun să vă întâlniți cu contracandidatul dvs. din Colegiul 3 Arad, Florin Galiș, într-o dezbatere. Vă invit să aveți o discuție argumentată despre ceea ce propuneți fiecare (în economie, educație, sănătate, fiscalitate), în cazul în care veți ajunge deputat. Să dezbateți programele voastre, de dreapta sau nu, etatiste sau liberale, dar dezbateți-le, nu le înfierați mono-ton! Spuneți alegătorilor, stând unul lângă altul, ce vă face potrivit pentru această poziție și de ce ar trebui, în cele din urmă, să vă acordăm – dvs. și nu contracandidatului dvs. – votul. Organizați împreună o dezbatere televizată; nu la Antena3, dar nici la B1. Abordați subiecte imediate cetățenilor: nivelul TVA, costul politicilor sociale; nu Referendumul împotriva lui Băsescu, sau așa-zisul plagiat al lui Ponta. Împânziți orașul cu bannere și postere cu această dezbatere, nu cu slogane banale.

Cu respect pentru dialog,

Mihnea IUGA
student • cetățean • arădean

3 Replies to “Invitatie la Dialog”

Leave a Reply