Parlament 2012 – Ziua 5, denuntul

Prea multe lucruri inedite nu se întâmplă într-o campanie electorală. Cel mult, se poate adjusta mesajul către electorat, dar nu prea mult, pentru a nu induce în eroare. Cu toate acestea, candidații arădeni nu încetează să mă … amuze.

Scriam ieri că PDL s-a orientat spre un populism local, pe când USL insită asupra naționalului, promovând cele 7,4 milioane de români ca voturi în favoarea lor. Claudiu spunea că, având în vedere specificul votanților – sensibili la patriotism local, ar fi bine dacă și cei de la USL ar inssista puțin pe acest aspect, ca să contracareze fluxul de imagine al PDL. Nici nu observasem, dar deja Ovidiu Marian apare cu îndemnul ”Votează un arădean!” Singura problemă(?) este postura sa cu brațele deschise, care alăturată unor nuanțe de roșu (în unele afișe și fluturași distribuiți prin oraș), aduce aminte de o altă campanie. Dar într-o măsură, aduce aminte de trecutul senatorului PDL-ist, Ovidiu Marian, care (abia!) în martie s-a gândit că ”PDL nu mai reprezintă interesele dreptei”. Curios cum, pe cadrane cu nuanțe roșii, propunerile candidatului Marian, cuprinse din masă caldă pentru elevii din ciclul primar, compensarea medicamentelor cu 90% pentru pensiile sub 1.000 RON sau reabilitarea termică a blocurilor de locuințe vorbesc despre dreapta autentică pentru care a plecat din PDL.

 

 

Trecând însă la ceea ce am și scris în titlul caracteristic pentru ziua 5 a campaniei electorale parlamentare la Arad : denunțul. Mai exact, candidatul USL pe colegiul 1, Flavius Măduța îl dă în judecată pe contra-candidatul PDL, Mihai Neamtu. Nu știu cine este mai amuzant în acest caz:

  • Mihai Neamtu pentru că îl descrie pe Măduța în discursurile sale ca fiind interlop;
  • Flavius Măduța deoarece îl dă în judecată pe legionaro-filul Neamțu pentru acest lucru;
  • comentariile de la articolul de pe newsar, unul menționând că nu are cum să-l dea în judecată pe Neamțu, pentru că acesta din urmă nu are așa ceva.

Dar dacă tot se promovează candidatul USL ca om de cuvânt, și cum prim-ministrul Ponta apare în bannere alături de acesta, mă aștept ca Flavius Măduța chiar să îl dea în judecată pe Neamțu, nu doar să vorbească vorbe goale în campanie. Aș participa la un asemenea proces; doar ca să-l văd pe de-o parte pe Mihai Neamțu cum aduce dovezi privind activitatea interlopă pe care o înfiera mai zilele trecute, iar pe de cealaltă parte pe Flavius Măduța încercând să-l discrediteze pe Neamțu și dovezile sale. Dacă îl citează și pe Victor Ponta în proces, ar fi cireașa de pe tort. Dacă stau să mă gândesc bine, aș și plăti pentru un asemenea circ. Dar așa vom știi și noi cum e cu …

3 Replies to “Parlament 2012 – Ziua 5, denuntul”

Leave a Reply