Cutremur in Arad

Nici nu a trecut o săptămână de când mi-am exprimat nemulțumirea față de deșertul politic local, că întreaga scenă din Arad s-a cutremurat:

(C) vidu.ro

Mai mult decât atât, astăzi (duminică) ar trebui ca M.R.U. (fost-”premierul-unguent”) să vină în Arad și să ungă noul sediu al Forței ”Cinice”, acea platformă partid care a fost cumpărată de fostul șef al SIE pentru alegerile din 9 decembrie.

Și că a venit vorba de alegeri, pe 8 noiembrie va avea loc un eveniment pe care lumea occidentalizată l-ar numi alegeri, dar pe care chinezii îl intitulează transfer de putere. Agenția de presă Xinhua anunță al 18-lea Congres al Partidului Comunist Chinez. Din fericire pentru populația chineză, acest fapt nu va afecta traseul pe care se încadrează China, care încă ”incearca sa construiasca o societate prospera, sa aprofundeze reforma si sa accelereze dezvoltarea economica in ariile dificile”. Tot din fericire pentru cetățenii chinezi, aceștia nu vor fi hăituiți de procurori DNA după ziua votului, pentru că nu vor exista fraude, cunoscându-se dinainte cine îi va urma lui Hu Jintao la cârma vaporului (dacă pot să-l parafrazez pe dl.Baconschi): Xi Jinping.

***P.S. Despre lehamitea față de PDL
Vreau să împărtășesc de ce nu pot să am incredere sau de ce nu am pic de considerație față de PD(L). Vedeți voi, toți cei care acum dictează direcția și modul de activitate de acolo, au intrat în PD înaintea marelui lor traseism spre ”dreapta”. Da, dacă cei mai tineri nu cunosc acest aspect, cei înscriși în PD înainte de 2004, aveau (cel puțin pe foaie) crezuri politice de stânga, înclinați către apărarea drepturilor omului simplu, fiind apropiați de justiția socială și de egalitate (nu numai de șanse, ci și in drepturi), promovând nediscriminarea oamenilor după rasă, naționalitate sau sex, dar și sensibilitatea pentru suferințele celorlalți.

Peste noapte, conducerea PD a hotărât că își schimbă doctrina într-una de dreapta, ieșind din Internaționala Socialistă, de unde până atunci se împotrivise aderării PSD-ului în această structură. Oamenii care au rămas astfel, în acest partid, aveau 2 posibilitati:

  • sa fie spalati pe creier si sa isi arunce la gunoi toate convingerile politice si sa schimbe macazul exact in directia opusa, astfel incat sa continue activitatea in acel partid;
  • sa iasa din partidul care nu mai reprezinta acele interese ideologice pentru care s-a inscris de la inceput acolo; era posibil, a făcut-o Petre Roman, cel care până la urmă a fondat partidul Democrat, dar care a fost dat la o parte de Traian Băsescu.

Cei mai mulți care acum activează în PDL și au un cuvânt de spus acolo, sunt în partid dinaintea marii transcedențe. Nu există ceva mai odios pe această lume decât ipocrizia. Iar cei care acum strigă sus și tare că vor construi ei (cam cum construiesc și chinezii probabil) o Românie dreaptă, au vrut să uite că idealul lor era unul stângist. De aceea există lehamitea.

3 Replies to “Cutremur in Arad”

Leave a Reply