Greata cu „Arad Verde”

arad-capitala-verde-a-europei-2016-petitia

Știți că cea mai semnificativă acțiune PRO-ACTIVĂ pentru spațiu verde în Arad rămâne petiția din 2011 pentru amenajarea a 12 parcuri noi însumând o suprafață de 130 ha?

După o schiță elaborată de Ovidiu Pirv, m-am stresat alături de Florin, Denisa, Daniel, Doc, Vlad și mulți alți voluntari să strângem miile de semnături. Timp de câteva luni am stat pe străzi, am urcat în blocuri, am co-organizat evenimente, numai să găsim alți iubitori adevărați de verde care erau sătui să tot critice și s-au hotărât să facă ceva constructiv. Și chiar cu toate șicanările de la anumiți Sebastieni, că nu se cade, că se supără don`primar, am adus laolaltă, printr-o semnătură, câteva mii de arădeni!

Da, a mai fost de atunci, ici-colo o sesiune de plantări cu voia administrației și prilejul unora de a mai risipi fonduri publice în direcții „prietene”. Dar niciun demers de advocacy de amploarea aceluia pe care l-am făcut atunci. Soluții de bun-simț au venit pe parcurs și de la consilierul Ghilință sau consilierul Lupas (vezi propunerea de parc în locul depoului CTP). Chiar și consilierul Boca (din partea puterii locale) crede că va putea face ceva pe terenul (de la Tricoul Roșu al) unei persoane private despre care se spune că nu înghite apucăturile lui Falcă (sursa: http://newsar.ro/vesti-proaste-pica-afacerea-tricoul-rosu/)…

Când însă citesc zilele acestea că Falca se bate în comunicate de presă cu Caprar pentru titlul de cel mai verde politician, mă apucă GREAȚA!!!

Pe acești 2 oameni îi reunește nu numai cei 10 ani în care au stat la șefia filialelor din Arad a principalelor partide din România, ci și indiferența reală (nu cea declarativă) față de spații verzi și parcuri. În timp ce primarul „de dreapta” subția suprafața Păduricei (nu parcul din jurul Lacul Pădurice, să fim clari) prin avize de construcții, opozantul său declarativ „de stânga” contribuia la măcelărire cu ridicarea propriei clădiri! După ani la rând în care boss-ul PNL a aprobat încontinuu tăierea de copaci (păcat pentru copiii care nu vor mai putea fi la fel de impresionați de plopii uriași de pe Malul Mureșului din care azi nu au mai rămas nici buturugile din imagine) și boss-ul PSD a ridicat din umeri cu ochii privind la pereți, să se „lupte” ei pentru spațiul verde din Arad… poate provoca doar #greața.

P.S. poate supără exprimarea tăioasă, dar lăsați-l și pe Cristea în Lux&burghezia lui că nu a pus umărul la semnături; el se certa atunci boem pe facebook cu Bulumac despre care dintre ei este mai „civic” (culmea este că fix acelui Sebastian avea să-i paseze 5 ani mai târziu, așa din pix, fără consultarea altora care au muncit pentru proiect, o ofertă electorală de nerefuzat: „12 parcuri noi” + sigla PSD pe ea). Deci după 3 click-uri și 2 conferințe de presă a lăsat miile de semnatari fără măcar un proiect de hotărâre, adică a lăsat-o la „punctul mort”, asemnea lui Dorel din reclama autohtonă, că celălalt insistă să înece motorul cu grețoșeniile mai sus amintite.

Leave a Reply