Meanwhile in Arad

Meanwhile-in-arad

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale a început acum 2 zile cu spectacol, lansări și tot soiul de proiecte – cum ar fi Președinte European al PES Activists Romania. Dar pe lângă toate tehnicile de comunicare politică, de la copierea lansării în fabrică a lui Macovei de la „muncitoreasa” Udrea, la copierea lansării cu blocaj rutier a lui Iohannis de la adunarea pe stadion a lui Ponta, sau întoarcerea cu spatele votant a lui Antonescu față de prezidențiabilul Iohannis, viața cotidiană socială și politică din Arad continuă în același stil ce te face să te miri: În ce loc trăiesc?!

● Școala Generală nr. 1 rămâne în chirie și nu este cumpărată de către administrația locală (sursa), cu toate că astfel acolo nu se poate investi în infrastructură, iar chiria pe termen mediu și lung reprezintă o piedică pentru a aduce clădirea la standarde moderne, cu fonduri europene sau nu; doar pentru că ideea nu a venit de la primar ci de la opoziția PSD-istă. Iar părinții elevilor de acolo nu protestează în fața Primăriei și nici nu ar da vreun semn că ar avea vreo intenție prea curând. … În ce loc trăiesc?!

● Pistele de bicicletă amenajate pe Malul Mureșului sunt atât de „bine” făcute încât buruienile au reușit să străpungă asfaltul proaspăt turnat în acest proces de modernizare (sursa). Cu toate că ar fi fost foarte simplu doar un strat sau două de vopsea, „Primăria a fost dispusă să plătească 5.494.332,63 lei, fără TVA. Din bani de la BUGETUL LOCAL, adică din banii arădenilor. Şi dacă tot a venit vorba de bani, poate că ar fi demn de menţionat faptul că, în cazul acestei lucrări, costul pe kilometru este aproape DUBLU faţă de o altă lucrare de amenajare de piste pentru biciclişti, dar cu FONDURI EUROPENE.” (sursa) … În ce loc trăiesc?!

● După ce mai mulți locuitori au organizat o acțiune de protest față de starea dezastruoasă a unor străzi din cartierul Colonie Aradul Nou aflăm cum Primăria n-a primit bani dintr-un program al Guvernului (PNDL) pentru că a întocmit greşit documentaţia; mai exact a inclus în solicitare în mod eronat trotuarele, neeligibile în proiect (sursa). … În ce loc trăiesc?!

● Copii, mulți copii, au fost așezați cam ca în vremurile alb-negru în sensul giratoriu de la Boul Roșu cu un scop de  sensibilizare sau, mai bine zis, să „prevină criminalitatea infantilă” (sursa). Preoți priveau atenți din fundal. … În ce loc trăiesc?!

● Președintele Consiliului Județean, Nicolae Ioțcu (PDL), îi verifică cuvintele vicepreședintelui Consiliului Județean, Adrian Țolea (PDL). Nu, nu e o figură de stil, chiar îi verifică fiecare cuvânt: în loc de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” citim despre Teatrul de Stat, iar Teatrul de Marionete este menţionat ca fiind un ,,Teatru  de păpuşi” deși, după cum se ştie, între cei doi termeni „păpuşă” şi „marionet㔸 este o mare diferenţă (sursa). Într-adevăr, este o mare diferență, dar cam ca într-o s ar fi între instituție de sine stătătoare și un departament în subordinea unei alte instituții, adică fix diferența între Teatrul Trupa de Marionete și Teatrul Clasic Ioan Slavici, pentru că aceeași administrație PDL, de data aceasta la nivel de municipiu a propus în 2011 și a reușit desființarea Teatrului de Marionete ca instituție de sine stătătoare. … În ce loc trăiesc?!

● Deputatul Ioan Șcheau a părăsit PSD, dupa ce a părăsit PPDD în octombrie anul trecut, urmând să activeze de acum încolo în PDL (sursa). Își motivează rătăcirea printre partide ca slujire a intereselor cetățenilor. Poate e adevărat, la cât de rătăciți sunt mulți dintre cetățeni în ceea ce privește interesele lor. … În ce loc trăiesc?!

Leave a Reply