Weekend auto in politica

Politic vorbind, un weekend poate să fie mai plin de evenimente decât o întreagă săptămână „de lucru”. În acest sfârșit de săptămână, domeniul auto a ținut capul de afiș al activității media și PR politic.

ponta-raliul-sibiului-mediafax-sebastian-marcoviciPremierul Victor Ponta

și-a făcut prezența vineri, la Raliul Sibiului, unde nu a mai participat activ în competiție, cum a făcut-o în anii precedenți, ci doar demonstrativ, alături de campionul român de raliuri, Titi Aur, într-una dintre mașinile care deschid drumul în raliuri. Primul-ministru a felicitat Sibiul pentru că păstrează vie această tradiție în materie de raliu.

regele_mihai_masiniRegele Mihai I al României

În mod cert, conducerea TVR (vezi Claudiu Săftoiu) a găsit prilejul ideal de a redifuza emisiunea cu pasiunea lui Mihai I pentru automobile. Între raliul lui Victor Ponta (vineri) și test-drive-ul lui Traian Băsescu (duminică), Ora Regelui de sâmbătă a dat o formă mult mai elegantă comunicării politice din acest weekend.

Președintele Traian Băsescu

miscarea-populara-basescu-pro-motorDin nefericire(?) pentru prim-ministru, președintele în funcție, Traian Băsescu, avea programată o apariție auto, duminică la emisiunea Pro Motor (difuzată de trustul de presă Pro – grupul CME, cel care se luptă în topul audiențelor cu trustul Antenelor – grupul Intact). Drept urmare, și relatarea evenimentului premierului Ponta s-a încadrat în norme defavorizante reprezentantului USL: „Când nu voi mai fi premier, o să concurez”; Ponta răspunzând de fapt unei întrebări (Când nu veți mai fi premier, veți concura?) și nu sugerând că abia așteaptă să nu mai ocupe funcția de prim-ministru pentru a reveni la automobilistică.

 

Leave a Reply