Sictir!

Putem să le dăm românilor sânge, în loc de pâine?

Hai sictir! Așa arată titlul precum și spiritul articolului postat în urmă cu o zi de către Ciprian Jurma. Forma pe care am dat-o articolului meu, care atinge aceeași temă – USL vs PDL pe toate fronturile- este mai puțin agresivă și, prin urmare, mai puțin spectaculoasă.

Eu am mai spus-o și în plină campanie electorală:

Ne vom trezi cu o majoritate de 70% care va uita de libertate, egalitate în drepturi, justiție democratică, principii ideologice, și vor sacrifica normalitatea pentru voturi și interese.

Faptul că USL-știi vor abuza de poziția lor pentru a-i înlătura pe PDL-iști, era de așteptat. Cred însă că ar trebui să ne revoltăm atunci când vor întrece limite democratice față de populație. Pentru că față de ce au făcut cei din Guvernul Băsescu-Boc, acțiunile pentru care sunt înfierați cu mânie proletară reprezentanții Ponta-USL nu au nimic de-a face cu măsurile legislative îndreptate împotriva cetățenilor (vezi toate asumările de răspundere din timpul lui Boc1,2 și Ungureanu). Poate că ele nu există ar spune unii. Ele sunt acolo, dar tocmai faptul că bătălia mediatică se duce pe alte fronturi, politicile adevărate sunt prea puțin dezbătute. Lucian Butaru a observat într-un articol interesant cum se concentrează anumiți intelectuali și formatori de opinie pe teme fără miză pentru populație dar cu miză mare pentru partide.

Ceea ce mă deranjează în mod profund și care duce la sictirul față de ”politica” de azi este dezinformarea crasă care are loc. Mai jos am expus doar câteva dintre acestea cu reglementarea aferentă, dacă se dorea informarea și nu contrariul:

  • (…) prin care comitetul academic care a denunţat plagiatul lui Ponta a fost „dizolvat” (…) – De fapt e vorba de un Consiliu dizolvat, care începuse să se pronunțe asupra presupusului plagiat după ce a fost desființat și cu toate că în același timp, Comsia de Etică din cadrul aceluiași Minister de Educație studia cazul. Cronologia evenimentelor este foarte importantă.
  • (…) Guvernului condus de Ponta sau prezenţa acestuia la Bruxxelles, deşi Curtea Constituţională l-a „trimis” pe Traian Băsescu la Consiliul European. – Curtea Constituțională a constatat că este în atribuția Președintelui României să decidă dacă va merge el sau dacă îl delegă pe Prim-ministru. Băsescu nu a făcut nici una nici alta. Așadar, nu l-a ”trimis” nimeni pe Băsescu, iar dacă vorbim de trimiteri, Ponta a mers acolo pe baza unei mandatări a Parlamentului.
  • dezinformare este dusă la nivel internațional(!), exemplul poate fi văzut și la Gândul. Pentru că, dacă receptorul informației era atent, vedea cu o zi înainte că Guvernul respinsese declarațiile ce i-au fost puse în gură de către dezinformatori.

Doru Bușcu concluzionează foarte bine, indicând și taberele care poartă acest război informațional, al căror looseri vom fi tot noi, deoarece: străzile zac neasfaltate, educaţia nerelansată, sănătatea nereformată, economia nepornită, cercetarea nefinanţată, investitorii neveniţi, Schengen-ul neacordat, inflaţia neoprită, hoţii neprinşi.

Fă-mă să îmi fie dor de tine.

UPDATE: cât despre SUSPENDARE, Sorin Roșca Stănescu a sumarizat foarte bine în Ziua de Vest, anulând orice speculații, scenarii, conspirații iliesciene și mineriadistice:

Cinstit vorbind, Presedintele Traian Basescu, incercand sa demonteze piesa cu piesa noul Executiv, a fortat lucrurile dincolo de limita lor normala, blocand, practic, intr-o masura primejdioasa, activitatea Guvernului. Iar noua majoritate parlamentara nu face altceva decat sa incerce sa se apere. Impiedicandu-l, la randul ei, pe Presedinte sa actioneze in mod demolator. Iar daca aceasta implica suspendarea sa, nu poate fi vorba, din nou, de vreun atentat la democratie. Si cu atat mai putin de o lovitura de stat.

2 Replies to “Sictir!”

  1. Problema cu acești ”apărători” ai democrației este aceea că vor să vadă încălcarea prințipilor democrației chiar și acolo unde nu e cazul. Iar acolo unde a fost până acum terfelire a Constituției, s-au făcut că plouă. Adaugă la sictirul exprimat mai sus.

Leave a Reply