Pentru mine conteaza…

De câteva zile, tot amân publicarea unui articol care trece în revistă diversele modalități în care formațiunile politice din Arad și-au făcut campanie. Am prelungit momentul publicării pentru că mi-am pus întrebarea ”ce sens are?”…să încarc internetul cu jocul patetic-victimizant al lui Gh.Falcă de-a chiriașul creștinliberal (o mai mare contradicție în 2 termeni ideologici nici nu cred că există!) sau încurajările făcute arădenilor de către Lia Ardelean cum că ”alături de fiecare bunică, mamă, soție, fiică, noi femeile putem reuși” , de parcă bunicii, tații, bărbații și băieții nu contează pentru oraș?

CE contează pentru oraș?

Alegerile vin și trec. O lună de zile, culminată de 24 de ore (10 iunie) care vor determina cum funcționează orașul pentru următorii 4 ani; poate prea puțin și în același timp de o importanță enormă. Ce contează, în cele din urmă, pentru Arad și locuitorii săi, după aceste alegeri?

Pentru mine,

oamenii cu care am lucrat de-a lungul ultimei luni au fost cei cu care am lucrat și în ultimii 2 ani la rezolvarea diferitelor probleme din Arad. Îmi amintesc de amendamentele aduse la proiectul de hotărâre privind taxele și impozitele locale. Modificările propuse de noi erau atât de multe și complexe, încât a trebuit să le împărțim între noi. Astfel, am citit pe rând, eu, Florin Stana, Dan Proca, pentru ca cei de la Primărie și cei prezenți să ne poată urmări și participa constructiv la dezbaterea publică. Claudiu Cristea le-a reiterat apoi în ședința de Consiliu.

Dacă stăm să ne gândim bine, CE contează pentru oraș este de fapt suma CE-urilor fiecărui dintre noi.

Pentru mine contează că echipa celor cu care acum ne prezentăm în alegeri, va continua să existe și după 10 iunie, în afara logicii electorale. Contează că vom continua proiectele pe care le-am inițiat. Vom veni și cu altele, mai interesante și mai utile comunității. Poate trebuie să fim și mai deschiși și comunicativi, deși în comparație cu restul celor implicați în administrație, suntem poate cei mai transparenți.

Cosmin Galu a spus-o bine în urmă cu câteva săptămâni: noi suntem Forța Civică !

Înaintea ultimei săptămâni de campanie electorală, îmi vine în minte un moment care cred că va conta enorm în viitor pentru Arad: salvarea județului de la desființare. Iar ce s-a văzut public, în cele câteva minute de ședință publică, precum și ora pichetării, poate a fost prea puțin vehement sau romanțat ca să poată rămâne în memoria colectivă. Însă rămâne vie în mintea celor care am lucrat la bannerul de pânză pe care stătea scris cu cerneală neagră: ”Noi vom fi Arad și după alegeri”.

Pentru mine asta contează.

 

Pentru tine ce contează?

Predau leapșa, lui Adrian Rotar și lui Gorgan Gabriel. Domnilor, spuneți-mi părerea voastră.

7 Replies to “Pentru mine conteaza…”

  1. frumos articol Mihnea.
    ca sa te citez ca ma maninca si pe mine tastatura de ceva vreme da m-am abtinut sa intru in polemici ci nick-name-uri sau postaci de serviciu, las si eu citeva rinduri scrijelite spre luare aminte.
    Indiferent de rezultatul alegerilor noi vom ramine si vom continua sa ne conservam stilul adoptat de mai mult prin intermediul Miscarii Aradene. Am incredere ca vocea noastra va fi auzita si pe mai departe in viitorul CLM. De ce? Pentru ca toate proiectele voastre au fost facute in interesul concetateenilor nostrii, sunt proiecte de bun simt si realizabile. Asta propunem fiecare dintre noi si ne-o dorim. Mai urmeaza sa ne unim glasurile si sa actionam unitar in data de 10 iunie, pentru ca nu-i asa, fiecare conteaza? Unirea face putere (sau iti da Forta putem spune!)
    Ce e trist e ca s-a incercat denaturarea si confiscarea demersului vostru pornit dinspre societatea civila (vezi mascarada 3 pentru Arad si din pacate trebuie sa o spun esuata din fasa A.C.A-de ce din start si-au tras prag de 7%, situatie care-i lasa pe dinafara CLM si CJA) insa am speranta ca lumea nu se mai lasa cconvinsa de propaganda MCL (PDL) sau USL (fete diferite ale aceluiasi cub-sistemul ticalosit cum spune cineva).
    Desi nu am fost prezent-din motive obiective- vizibil in campanie, fiti sigur ca cineva acolo sus (la BEJ) va vegheaza….:)))

Leave a Reply