Big Godson vrea sa devina Big Brother

1984-2013-big-brother-finul-falca

Big Brother e depășit de mult în Arad. Primarul actual, Gh. Falcă, a realizat că riscă restituirea finanțării europene dacă continuă să afirme că va folosi cele 30 de camere video instalate în oraș în scopul supravegherii populației și nu pentru obiective cultural-turistice, așa cum prevedea proiectul transfontalier (care include și 30 de puncte de conectare gratuită la internet). Așa că și-a schimbat puțin comunicarea și anunță că imaginile stocate vor fi puse la dispoziția Poliției DACĂ aceasta solicită așa ceva.

Însă Ghiță „Finul” Falcă (Big Godson) nu abandonează vechiul său plan de a supraveghea tot ce mișcă pe străzile din Arad. Așa că anunță că Primăria va finanța montarea altor 40 de camere video, sacrificiu de zeci poate sute de mii de euro pentru a crește siguranța cetățenilor.

Deci, ați reținut? Primăria (nu Consiliul Local ?!) se va ocupa să finanțeze și să monteze mai multe camere video pentru a rotunji la numarul 70 totalul ochilor electronici ce spionează orice mișcare pe care o faceți în Arad. Și în cultura administrativă cu iz penal elucubrată de Falcă, imaginile vor fi stocate 6 luni; nu 9, nu 3 – ci 6! Să mai se uite și „Finul” la ceva filme, dacă tot nu reușește să-și facă unul despre el, nu-i așa? Să nu uităm însă că totul se va face pentru a vă asigura siguranța. Care ar fi pasul următor, logic în sens orwellian? Pentru siguranța noastră, desigur. Gândurile împotriva Puterii să devină infracțiuni? Și mai zice lumea că politicienii nu citesc cărți. Pff.

Leave a Reply