Atacul clonelor

Nu mai este nicio surpriză. Mihai Răzvan Ungureanu, fostul premier susținut de coaliția din jurul PDL, fostul șef de serviciu secret extern, fostul liberal, fostul ministru de externe, fostul membru supleant în Comitetul Central al tineretului Partidului Comunist Român, fostul intelectual este actualul candidat al PDL&Co pentru funcția de senator al municipiului Arad.

JIMM.RO

Este oarecum încununarea anilor în care PSD s-a lăsat încontinuu călcat în picioare la Arad (Marius Lazăr, adus de la Sibiu, abia realizase ce se întâmplă aici, că social-democrați l-au și dat afară), dar și urmarea logică a complicității PNL-ului din consilii (local și județean) cu administrația PDL. Iar cealaltă componentă a USL, Partidul Conservator nici nu dorește să se deranjeze mai mult decât are nevoie în ziua votului.

După rezultatul alegerilor locale, era de așteptat ca Uniunea Social Liberală să nu producă o ”echipă”, cum se promovează această alianță politică la București. Unii mai vestici așteptau în schimb de la PDL, după dezastrul Boc+suspendatul Băsescu, să se reformeze. Pedeliștii doar s-au rebranduit. S-au vopsit în verde pentru început, acum în alb, albastru și fuchsia. Nici vorbă de regândire discursivă sau reîmprospătare de resursă umană. Pedeliștii doar s-au clonat. De la liderul suprem (care se ferește de camerele de filmat) în jos.

Însă, cum ne învață și filmul al cărui titlu și poster l-am folosit ca inspirație, uneori e destul să ai multe clone pentru a câștiga un război. Fie el și unul politic.

*afișul este un PAMFLET și trebuie tratat ca atare*
explicația de la cel mai mare cap la cel mai mic:
– clona supremă, MRU;
– clona lui MRU, adică un individ fost legionar, fost țărănist, fost nou-republican, fost independent, actual candidat și (se pare) membru în PNȚ, pe al său nume Neamțu;
– clona cotrocenistă, fost FSN-ist la Brad, fost membru al Internaționalei Socialiste, fost vicepreședinte de Consiliu Județean, actual primar de Arad, Falcă;
– originalul, fost președinte ales, fost președinte suspendat, fost președinte reconfirmat, fost președinte reales, fost președinte suspendat din nou, fost președinte demis de 7,5 milioane de români, confirmat în funcție doar de Curtea Constituțională, Băsescu;
– clonă defectă, fost președinte al Senatului, actual președinte al PDL, Blaga.

9 Replies to “Atacul clonelor”

  1. Nu că n-ai dreptate, da’ să ne gândim cine-i de partea cealaltă: la nivel local nişte ciumpalaci atât de anemici încât tre’ să-i caut cu Google să ştiu ce (n-)au făcut în viaţă. La nivel central alde Voiculescu, Antonescu, Becali…

  2. Actual președinte demis tentativ de 7,5 milioane de români, confirmat în funcție atât de Curtea Constituțională cât și de o parte din restul de 11,5 milioane de români.

    Sigur, nu știm câți români au votat NU prin neprezentare, și nu spun că ar reprezenta neapărat o majoritate (adică mai mult decât cele 7,5 milioane). Totuși, oricâți or fi, nu ești cam nesimțit față de ei?

    Vorba lu’ Rușanu, uită-te întâi la bârna din ochiu’ partidului tău…

  3. @Florin Rușanu
    Ai dreptate, alternativa nu este promițătoare. Un punct în plus au totuși pentru că nu sunt clone după T.Băsescu (respectiv Voiculescu,Antonescu,Becalli). Au fiecare personalitatea lor (așa ciudată, caraghioasă, împiedicată). Și când te gândești că nici naiba n-a auzit de Falcă înainte de 2004; chiar și cei care l-au votat atunci habar n-aveau cine e, doar știau că e în altă ”echipă” decât cea de până atunci.

  4. @Vlad Iuga
    Cațavencii bre! Academia a fost cumpărată, cu tot cu talentele artistice. Mă bucur că îți place desenatura. Mulțumesc! 🙂

  5. @Anonim
    Regulile votului în orice țară normală nu calculează neprezentarea în definirea câștigătorului. Nu ieși în față dacă nu te prezinți. Referendumul înseamnă tocmai prezentarea unei opțiuni, indiferent care ar fi aceasta.

    Folosind silogismul (cei care nu votează, mă susțin de fapt pe mine) primarul ales al Aradului nu este Gh.Falcă, președintele Consiliului Județean nu e N.Ioțcu, ci oricare altcineva … să zicem PRM. Să mergem mai mult, viitorul Prim-Ministru ți-l pot spune de acum: Vadim Tudor. Pentru că Partidul România Mare a îndemnat deja la boicot, și nu-i așa, asta înseamnă (folosind argumentația exprimată în comentariul tău) că cei care nu se prezintă votează de fapt cu cine a susținut un boicot; nimeni n-a mai îndemnat la neprezentare în acest caz, deci e clar că nevotând, de faaapt, votezi cu PRM.

    Apropo, care este ”partidul meu”? Așa ca să știu în viitor când mai vin ofertele politice? 🙂

Leave a Reply