De la taranisti pentru candidatul ARD, Mihai Neamtu

Mihai Neamțu, acel personaj central din Atacul clonelor politice, va candida în cele din urmă la Arad. Doar că ”Noul” Neamțu se află într-o situație complicată: este președinte de partid (în curs de înregistrare la Tribunal) – Noua Republică, însă dorește să devină parlamentar cu tot dinadinsul, așa că se înscrie în PNȚCD și va primi sprijinul acestui partid în alegeri. Sau? Țărăniștii spun altceva.

Alin Gherga, vicepreședinte OJ-PNȚCD Arad

Nu o sa ma implic cu nimic in campania electorala desi se pare ca trebuie sa ajutam un june sa ajunga deputat pe un colegiu din municipiu.
1. Omul asta a pozat doar pe la sedinte PDL si FC, nici un cuvint de PNTCD;
2. Acuma declara sus si tare ca e membru PNTCD (doar ca nu a reusit sa-si inscrie facatura de partid la timp) dar ca el impreuna cu colegii sai in momentul cind Noua Republica va deveni partid va trece acolo.

Si atunci de ce sa ne agitam noi fraierii de rind pentru unu care vine neinvitat, iti murdareste covoarele, iti scuipa in farfurie si iti mai si spune la plecare hai, pa! Daca-i asa mergi linistit la republica ta, sa va stea in git orinduirea asta adusa cu tancurile de bolsevici in 1944.

Apropos, stiti de ce fac albinele miere? Pentru ca au regina. Daca aveau presedinte faceau numai rahat…

Marcel Chișcan, fost președinte OJ-PNȚCD Arad

Așa arată un CV de papagal politic care vrea să inducă ideea că a fost de mic foarte implicat și mare activist…

La 7 ani asculta lângă calorifer cu părinții Europa Liberă și Vocea Americii… cine dracu crede că la 7 ani poți avea astfel de preocupare majoră (că se pare că altceva nu ține minte de la 7 la 11 ani)

La 12 ani “participă sufletește la mișcările din Piața Universității”… HAI SICTIR…

Mai departe, 1994 – 1995 “în câteva drumuri la Bucureşti i-am întâlnit pe Ion Rațiu, Corneliu Coposu sau regretatul Ioan Alexandru”… aici pot să spun doar atât – BULL SHIT. Am fost membru PNȚCD în perioada 1994 – 2012 iar din 1995 am avut diverse funcții de la vicepreședinte al organizației de tineret la începuturi până la președinte al Organizației Județene a PNȚCD Arad.  Pe acest individ nu l-am cunoscut nici măcar ca om ce să mai vorbim de activist în organizația de tineret… Recunosc că există și posibilitatea ca acesta să fi fost atât de incolor, inodor, insipid și mai ales inactiv încât să nu-mi amintesc să-l fi cunoscut… îmi spun unii foști colegi că în fapt venea cu tatăl său (membru în Comitetul Municipal al PNȚCD pe atunci) pe la partid mai de voie mai de nevoie.

Probabil așa a mers și pe la București la ceva mintinguri unde i-a întâlnit (alături de alte câteva zeci de mii) pe Corneliu Coposu și Ion Rațiu. Aceștia erau probabil la vreo tribună în fața mulțimii iar distinsul nostru candidat la o șaorma în ultimul rând… dar de… se face că i-a întâlnit și că a avut omul nostru activitate politică de mic ce musai trebuie trecută la CV.Nici nu mai comentez faptul că jubila (probabil prin dormitorul de acasă) la “victoria Convenției Democrate și la triumful Alianței DA” …

Cosmin Galu, fost președinte al OE-PNȚCD Arad

Marcel Chișcan nu l-a întâlnit pe acest Neamțu pentru că perioada în care a activat a fost cuprinsă între sfârșitul lui 1992 și 1994, înainte să intre Chișcan în PNȚ.  A fost membru de partid pentru acești maxim 2 ani; știu pentru că în acea vreme eram președinte al Organizației de Elevi. A ajuns într-o perioadă și vicepreședinte la elevi. Dar niciodată nu a fost la tineret. Se pot consulta registrele.

A preferat să-și dedice timpul discuțiilor cu lideri ai Asociaţiei foştilor deţinuţi politici, unde erau dezbătute idei legionare, pentru că mulți dintre cei încarcerați făceau parte din rândurile legionarilor.

Cunosc și faptul că Neamțu nu a participat la campania lui Ion Rațiu, pentru că eu am fost asistentul domnului Rațiu în acel moment electoral din ’96. Ce este adevărat, este faptul că alături de Ion Alexandru, am organizat, după discuții cu dânsul și cei de la Organizația de Elevi, o masă rotundă care avea să deschidă dezbaterea legislativă privind includerea religiei ca materie în școli.

În loc de conclzuie, o întrebare retorică exprimată de Marcel Chișcan: Câtă minte poți să ai ca să apreciezi un astfel de personaj ca Mihai Neamțu?

Leave a Reply