Centru multifunctional pentru copii si familie

Cu toate că titlul articolului de pe aradon spune că Arhiepiscopia ii indeamna pe aradeni sa voteze, nu e vorba de alegerile parlamentare ce vin în acest început de decembrie (pe data de 9 ca să fiu mai exact). Ci despre un proiect de-al Arhiepiscopiei intitulat Centru multifuncțional pentru copii și familie. Dar de ce se vorbește de vot?

corporate-church
(C) mikebreen

Pentru că instituția bisericească s-a implicat într-un concurs de proiecte finanțat de Raiffeisen Bank. Și a ajuns până în finale, de unde 20 din 180 de idei vor primi banii necesari pentru implementare. Acum mai are nevoie doar de voturile utilizatorilor de internet (cu cont pe platforma raffeisencomunitati).

Spuneam într-un articol trecut că mi-ar plăcea să văd în secolul 22 ce a mai rămas din secolul 21. E interesant de văzut cum se creionează viitorul în societate cu o colaborare spiritual-corporatistă, Biserică-Bancă, promovând metode participative de interacțiune cu brandul lor. Asta în timp ce partide (vezi PDL), politicieni (vezi primarul în funcție al Aradului), politicieni notorii (vezi Traian Băsescu) îndeamnă cetățenii să nu voteze. Interesant… În ritmul acesta, peste 4 ani poate vom vedea pe buletinele de vot pe:

  • Papa Benedict (Citta del Vaticano)
  • Patriarhul Daniel (BOR)
  • Banca Transilvania
  • FMI

Leave a Reply