Integrarea in absolut

Pornind de la recenta dezinformare a unor televiziuni, am pornit în a verifica textual declarațiile Comisarului european pe Justiție și vice-președintele Comisiei Europene, Viviane Reding, date într-un interviu la Euronews.

Dacă pe parcursul interviului, dialogul se poartă în jurul încurajării participării cetățenilor europeni la decizie și la faptul că Europa viitorului și Comisia prezentă ascultă cu adevărat de ce le spun cetățenii (procesul de consultare la nivel european este crescut la 1 an), pe final, ipocrizia atinge cote maxime.

Adică, vorbești minute în șir despre cum vocea cetățenilor este ascultată de decidenți, apoi ignori un proces electoral la care au participat 8,4 milioane de români, cu cel mai numeros vot dat într-un sens din 1992 încoace? De fapt, nu este ignorat ci din start catalogat ca o îngrijorare la adresa democrației.

Și știm că nu este așa pentru că faptele juridice confirmă că nu a fost nicio încălcare a statului de drept. Iar pentru că doamna Reding și Comisia Europeană s-au pronunțat înaintea Curții Constituționale, iar acum continuă cu avertizarea atacului la democrație, se numește pur și simplu dezinformare.

Din păcate, niciun vot, fie și el al aproximativ 8 milioane de cetățeni europeni, nu poate fi auzit într-un ocean de ipocrizie europeană. Dacă asta a presupus integrarea, am rămas cu un gust foarte amar.

Leave a Reply