Ianuarie revolutionar: Băsescu în scenă

Luna ianuarie a trecut, iar amprenta manifestațiilor și mitingurilor din stradă par să dispară încet sub centimetri grei de nea. Începute în 11 ianuarie la Cluj-Napoca, protestele au ridicat o țară întreagă în protest față de o plenitudine de lucruri, principala țintă fiind Traian Băsescu și guvernul său. Da, spun de la început că ”problema” a fost o chestiune de comunicare.

În Arad sunt -11 grade Celsius. Totul este acoperit de zăpadă, însă aseară 10 oameni tot au fost în fața Primăriei.

—————————————

Băsescu în scenă

————————————–

Pe 24 ianuarie Președintele Băsescu are prima referire oficială la proteste, aproape plângând în timpul discursului. Nu înainte să glumească pe seama lor la două evenimente publice: întâlnirea cu diplomații acreditați la București și întâlnirea cu posibililii candidați la funcția de consilier prezidențial. La această primă referire, președintele anunță intervenția sa de a doua zi pe care o va avea cu românii.

 

În discursul mult (prea mult) așteptat, T. Băsescu confruntă manifestațiile din străzile marilor orașe din țară. Însă într-o cu totul altă manieră decât cea așteptată de mulți sau fantasmată de unii (vezi Tolontan).

 

Dacă ești interesat de comunicare și scena politică internațională în general, puteai vedea bucăți mari din temele rostite de Președintele României, în discursul privind Starea Națiunii al Președintelui S.U.A., difuzat doar cu o seară înainte.

 

Măsurile de austeritate, politica de responsabilitate bugetară, politica de păstrare a direcției ”pozitive” pe care o are țara. Protestele sunt minimalizate și reduse la contextul Crizei și austerității. Nimic despre o posibilă demisie, despre derapajele de democrație al cărui autor este.

————————————–

Vezi următorul segment

”GHICI, GHICITOAREA MEA”

2 Replies to “Ianuarie revolutionar: Băsescu în scenă”

Leave a Reply