Frica Reactivă

       Dacă încă nu vezi că guvernul, președintele și apropiații săi au fost și au rămas (româno-)comuniști cu carnete de partid în regulă… prin mentalitate, prin comportament, prin discurs… atunci degeaba încerci politicul cu rațiunea, căci ești ilogic.

      M-am săturat de toate hoțiile cu acte în regulă. De toți acei oameni care se consideră cunoscători ai lumii politice și ai motivațiilor votării, când repetă exact mesajul pe care îl transmit cei care vor să-i păcălească. Nu mai suport să văd indiferență de tot peste tot. Slugărnicie ca model al progresului societal.Abuzuri acceptate cu capul plecat (oamenii ghiocei). Apatie ca regulă.

      M-am întrebat: Când va renunța dictatura cu față chiorită?..Și am găsit răspunsul: Frica. Guvernează atât românii dar și pe cei care guvernează. Căci, în clasicul stil al talmudului, ochii scoși de băsescu vor fi doriți scoși lui băsescu, odată ce nu va mai deține funcția de președinte al cc-ului. Și nu numai lui băsescu ci întregii clici de ”portocalii”. Iar în secunda în care frâiele nu vor mai fi în mâinile cârmacilor băsiști, caii vor galopa pe toate oasele (financiare, judiciare, penale) lor, ”îndreptățiți” de opinia publică care va fi însetată ca după secetă de justițiarism.

            În fapt, ei doar reacționează. Ei – cetățenii. Ei – reprezentanții. Ei – media. Dacă nu era un PSD mafiotist, Alianța D.A. se lupta cu mori de vânt. Dacă nu era confuzia și slăbiciunea coaliției creștin-democrate, nu era o social-democrație așa de dezirabilă. Dacă nu era o bătaie pe loc post-pseudo-comunistă, nu era o soluție de dreapta salvatoare. Dacă nu era un Ceaușescu ignorant și dictatorial, nu era un Iliescu și Petre Roman salvator. Reacționismul în România a devenit caracteristică națională. Și până când va rămâne așa… până când?

 

 Un vers modern spune așa: cand vor fi înconjurați de bolovani,
atunci vor realiza că nu pot mânca bani.

 

Photo: The_Ying_and_The_Yang_by_berf

Leave a Reply