Nostradamus

      Vineri, întregul Arad bubuia de bucurie. Motivul? Cetatea Aradului a ieșit de sub administrația Ministerului Apărării Naționale și în auspiciile Primăriei Municipiului. În curând, baza militară româno-maghiară va fi mutată. Și de aici începe distracția …

      Chiar înainte de a deschide șampania(?!) arădenii ar trebui să se uite mai bine la scopul din spatele acestei mânuiri guvernamentale. Două motive principale apar din prima: îndulcirea electoratului cu ”încă o realizare grandioasă” a primarului ilicit. Și, cum de nu mă miră, tunurile economice ce vor decurge. Primul a și fost derulat. Renovarea garnisoanei în care vor fi mutați militarii din Cetate va costa în jur de 5 milioane de euro.

      Al doilea e pe drum, cu o inventariere a spațiilor verzi din oraș, în valoare de 2 milioane de ron. Dar cine mai stă să încrunte privirea când Cetatea ”e a noastră”. Apropo, urmează încheierea unor parteneriate publice-private în perspectiva trecerii obiectivului în circuitul civil. Eu știu cine o să ”câștige” acele parteneriate. Voi știți?

2 Replies to “Nostradamus”

  1. Nu ar fi o problema asa de mare ca va fi un parteneriat public-privat, ci felul in care se vor atribui acele parteneriate (sume si implicarea partilor, perioada derularii parteneriatelor etc.).

    Consider ca cetatenii nu sunt destul de informati despre actiunile economice ale primariei (s-a auzit ceva despre investiile din viitorul apropiat, plan de investitii local inainte de fi efectiv adoptate/licitate de tot felul de firme mai mult sau mai putin dubioase?). Lasand la o parte faptul ca legea este mai mult decat permisiva cu cei care incalca normele minime de bun simt in ceea ce priveste informarea publica, ‘les conaisseurs’ sunt intotdeauna cei care actioneaza in cunostinta de cauza.

    Dar si chiar daca stim, ce putem face? Schimbarea trebuie facuta de la punctul terminus, anume legislatia. Cat va fi o initiativa a tinerilor si cat o lupta de supravietuire a principiilor in fata dezamagirilor economice?

Leave a Reply