Raportul MCV la raport

untitledDe la ora 20:30, Raportul MCV din ianuarie 2013 este luat la puricat de europarlamentari. După ce bugetul pentru 2014-2020 a fost respins în decursul zilei, Parlamentul European pare a fi greutatea care echilibrează balanța politică din U.E. Rămâne de văzut dacă MCV este Mecanismul de Cooperare si Verificare sau Mecanismul de Politizare si Parti-pri .

Când la sfârșitul lunii ianuarie s-a publicat ultimul raport al Comisiei Europene asupra MCV, presa românească a preluat comunicarea dinspre Bruxelles și a diseminat-o imediat. Pozițiile oficialilor români nu au întârziat; toți din arcul guvernamental au declarat cu o voce unică: Raportul nu a fost elaborat într-un mod profesionist.

Victor Ponta semnalează o lipsă de concordanță a realității cu acuzația ”miniștrilor penali” din Guvern. Crin Antonescu pune și el degetul pe erorile din Raport. La scurt timp, reprezentantul Comisiei Europene (CE) la București, Mark Gray, precizează că Raportul va suferi o modificare, la sesizările oficialilor români.

Alți politicieni, cum este liberalul Vosganian, nu se ascund în spatele diplomației, și o indică pe Monica Macovei drept sursă de dezinformare la Bruxelles. Alții, puțin mai specialiști decât politicienii, prezenți în talk-show-uri, susțin și ei neprofesionalismul cu care a fost redactat Raportul MCV.

M-am uitat succint pe Raportul MCV . Nu trebuie să fii specialist în afaceri europene ca să observi (cel puțin) o eroare intenționată:

raportul-mcv-la-raport

Nota 6 face referire la scrisoarea trimisă de Barosso, președintele CE, șefului executivului român, după Referendumul din vară. Doar că în această scrisoare, nu întâlnim sintagma campanii mediatice. În schimb, ea este folosită de presa favorabilă PDL și lui Traian Băsescu:

HotNews: Verdict dur – camapanii media de hartuire

Romania Libera: seful ANI sustinut de Bruxelles

Revista22: campanii media de hartuire a Justitiei

One Reply to “Raportul MCV la raport”

Leave a Reply