Cu minciuna europeana in ziar

Nu am să comentez natura unui articol de genul celui apărut vineri pe aradon. Am aflat, ca urmare a campaniilor electorale, că genul acesta de interviu vine contra-cost și fără vreo modificare din partea publicației, acționând ca un advertorial, dar fără semnalmentele caracteristice legale.Dar când ai de-a face cu o dezinformare directă, cred că intră în responsabilitatea publicației sau website-ului respectiv să nu publice acea porțiune din interviu. Exemplific:

Am atras investiţii şi fonduri europene – Aradul reuşind să câştige titlul de municipiu cu cele mai multe fonduri europene atrase pe cap de locuitor. Şi pentru aceasta, am fost onorat cu titlul „Primarul Anului”, fiind numit membru în delegaţia României la Comitetul Regiunilor.

jurnalisme-arad-comitetul-regiunilor-jimmPrimarul actual, Gheorghe Falca, uită (?!) că este membru ales pe 5 ani, conform procedurilor instituției europene, începând cu noiembrie 2008 (vezi printscreen foto dreapta), în Comitetul Regiunilor, nu pentru că a fost onorat cu vreun titlu sau pentru că a atras un anumit nivel de fonduri, ci pentru că structura politică din acel moment l-a delegat acolo; locuri fiind disponibile pentru fiecare din cele 27 de state ale Uniunii, cei delegați reprezentând comunitățile locale și regionale (articolul 263 din Tratatul CE).

4 Replies to “Cu minciuna europeana in ziar”

  1. Ce mai conteaza asemenea detalii daca locuitorii Aradului sunt considerati insignifianti, docili, ce mai, “cetateni de mana a treia”, echivalentul animalelor de povara 😐

  2. Mai degrabă ei se consideră insignifianți, iar docilitatea o arată gradul de plătire al taxelor în primele zile ale anului 😉 Cetățeni de mâna a 3-a… aici e partea intersantă și demnă de dezvoltat mai mult. 🙂

Leave a Reply