Cel mai specialist dintre arădeni

Povestea fântânii din mijlocul Mureșului a ridicat foarte multe sprâncene, ajungând cu chicotelile până la București. Chiar dacă am considerat-o o perdea de fum pentru a asunde prelungirea (nelegală) a Planului Urbanistic General, reprezintă totuși o problemă (de 5 milioane de euro) pentru Arad.

Fântâna a reînviat în atenția publică după ce Prefectura a dat curs solicitării organizației Alternativa Arădeană, cerând Primăriei să anuleze hotărârea și să refacă procedura de transparență aferentă proiectului. Răspunsul Municipalității a fost unul defensiv-agresiv: Prefectura nu cunoaște legea, noi am respectat procedurile pentru că se spune în Legea transparenței decizionale că „doar pentru hotărârile cu caracter de act normativ”.

cel-mai-specialist-dintre-aradeni-falca-pdl -jimm-roDar dacă deschizi Legea în discuție (L 52/2003), vezi că scrie negru pe alb, la art.2, lit.a „(…) PRECUM ȘI asupra proiectelor de acte normative;”. Să fi fost o greșeală de interpretare din partea Primăriei? Primarul actual, Gheorghe Falcă, a ținut să precizeze în direct la emisiunea Ce se întâmplă în România că de fapt, e așa cum spune el. Pentru că … așa spune el. A încercat să spună că planurile de fezabilitate nu intră în auspiciile legii. A specificat articolul unde se prevede asta? Nu. Doar așa, a spus el. Și așa ar trebui să rămână.

Iar ca peisajul arădean să fie complet, de la primar actual trecem la cel mai blogger arădean, desemnat astfel de un concurs susținut de prim-specialistul urbei (Gh.Falcă, ca să nu existe confuzii).

Individul blogger dezbate (domle’) cum guvernatorul BCR, Mugur Isărescu, habar n-are de agricultură! Și se leagă de ce a spus la televizor, cum că anul acesta agricol nu are cum să fie bun, nici normal cum zice Isărescu, ci prost. Pentru că … așa spune el. Că „o mare parte dintre agricultorii romani” (care parte?!), „producțile au fost infime față de investițiile pe care le are un țăran” (care este raportul? care este investiția?), că și familia lui … „cultiva până în acest an aproximativ unul sau chiar două hectare de legume”. Iar sfatul suprem s-a întruchipat în: domnule Isărescu, dacă mergeai la un magazin specializat în agricultură și întrebai dacă se vând semințele, îți dădeai seama că nu va fi un an normal”. 😀

Degeaba declarația lui Isărescu făcea referire la date mai complexe care influențează rata inflației, iar despre agricultură, acesta a zis că „avem experiența ca un an agricol bun să fie urmat de cel puțin unul normal”. Dar nu se poate  să știe el mai multe decât datele solide pe care le are blogger-ul ar-chiu.

cel-mai-specialist-dintre-aradeni-archiu-blogger-jimm-rocel-mai-specialist-dintre-aradeni-isarescu-recolta-jimm-ro

9 Replies to “Cel mai specialist dintre arădeni”

  1. Ti-ai gasit despre cine sa scrii. Eu nu stiu de unde ai atatia nervi sa citesti/asculti toate aceste kkturi inlantuite fara sa iti crape cerebelul. Cand vine vorba de Falca si fantana si mai ales blggerul ala.. numai cu Xanax, numai cu Xanax.

  2. @Rușanu, n-am contrazis țăranul, nici măcar pe blogger 😉 ci -vorba clasicului în viață- dăcât am zis. Să rămână scrijelit pe pereții internetului.

  3. @VdP, inevitabil dacă te interesează puțin serviciile publice sau transparența decizională în acest oraș, dai peste acest personaj. Iar acum, de când și-a început campania pentru șefia pdl, nu poți scăpa de el în discuțiile despre politică. Și din nou, nu scriu din plăcere, ci mai mult din nevoie; dacă ar face-o altcineva din „presă”, nu m-aș obosi. Aș cumpăra ziarul/newsletter-ul și n-aș mai irosi câteva ore în fiecare săptămână…

  4. @Mihnea: A fost vreo perioada de cand a devenit ‘celebru’ in care puteai scapa de el? Fiindca mie mi se pare ca de ani si ani de zile, de cand eram mica (vorba vine) numai de el aud. Din nefericire, oamenii asemeni lui castiga si cand e urat si cand e adulat pentru ca e ‘popular’. Si nu exista bad publicity, nu? :))

    @Vlad: Xanax? :)))

  5. @VdP, hai că până în 2006 nu era așa de ”mare” specialist. Iar de atunci au trecut ”doar” 7 ani 😐
    Adevărată treaba cu ura și adularea, deci popular… da… Stai că disec și treaba asta imediat.

Leave a Reply