Blaga a pierdut dreapta

Chiar dacă Vasile Blaga este liderul în acte al PDL-ului, la câteva minute după aflarea rezultatului -deși predictibil, totuși slab- obținut de Alianța pe care a încropit-o cu alte 2 formațiuni politice, acesta a pierdut totul.

Și nu mă refer la faptul că a confundat destinatarul insultelor politice cu propria formațiune, în loc de cea a adversarului (în stupoarea filo-legionarului Mihai Neamțu și a audienței). Sau că a început să vorbească, în aceeași declarație, de viitorul USL-ului la guvernare. Vreau să aduc în prim-plan preluarea dreptei de către MRU, care a declarat, alături de Falcă, aproape în același timp cu Blaga (și Neamțu), că dreapta se relansează în politica românească începând de mâine, 10 decembrie. O astfel de mărturie la cald indică planul pe următorii (cel puțin) 2 ani, mai ales că o face de lângă Falcă, cel care visează la o poziție mai bună în Capitală mai ales pe clivajul stânga-dreapta (*cu toate că a activat în PD-ul de stânga, mai mult decât în PD-ul de dreapta).

Doar că (noua?) dreaptă a lui MRU nu se va exprima cu o voce unică, așa cum spune publicului unul din liderii ARD în prima sa intervenție post-alegeri. Nu cât timp Blaga se află la șefia PDL, iar Falcă rămâne pe din-afară.

Între timp, șansa reprezentanților USL Arad de a ajunge în Parlament crește cu fiecare clipă…

5 Replies to “Blaga a pierdut dreapta”

  1. Văzut-am. Acum. Tu sperai. Ei sperau la aproape 20%. Cu redistribuiri (și trădările din PPDD) vor ajunge ușor la procentul dorit de ei. Deci, nu-i grav, că nu o să ai un monolit USL-ist. O să avem lupte între putere și opoziție. Din câte știu, pdliștii (revopsiți sau nu) preconizează că vor sta ”pe tușă” maxim 2 ani. Cam cât pentru prezidențiale, știi? 😉

Leave a Reply