Caldura de 0,9

Nici măcar un procent din bugetul local pe 2012. Cam atât este dispusă majoritatea din Consiliul Local și primarul actual să ofere ca subvenție la prețul Gigacaloriei.

După ce părea că municipalitatea a preluat prin copy+paste proiectul Mișcării Arădene, așa cum am semnalat aici, adevărul din ședința publică de astăzi iese la iveală. Propunerea este de fapt pentru jumătate din ceea ce propusesem de la începutul anului. Și chiar acea propunere a fost foarte mică (1,58% din buget) în comparație cu procentul din cheltuielile lunare pe care căldura o ocupă în bugetul unei familii din Arad.

Presa locală afirmă că jumătate din subvenție va reveni în prețul Gigacaloriei. Însă acest lucru nu este în totalitate adevărat. Fiecare arădean se va uita la cât plăteau per Gcal în iarna 2010-2011, adică 203 lei, și vor compara cât plătesc acum (307,42) și cât după această pomană electorală – 290 lei.

Nu ne încălzește cu nimic.

P.S. Nu este vorba, din nou, de ideologie, atâta timp cât utilizatorul serviciului de termoficare (CET), cu care a fost nevoit să conviețuiască de dinainte de 1989, nu se poate debranșa fără costuri mari; unii care locuiesc la bloc nu au altă soluție cum o au cei de la case. Când există acest tip de monopol, nu poți invoca ideologia ca scuză pentru a veni în beneficiul cetățenilor.

One Reply to “Caldura de 0,9”

Leave a Reply