Băsism viral

Am mai menționat cu ceva timp în urmă că o tactică a PDL este aceea de a portretiza USL-ul ca o facțiune naționalist-extremistă, pentru a se asemui pe sine ca o formațiune (în combinație cu un alt nume și culori, deși în esență aceiași oameni cu aceleași crezuri) de ”stabilitate”.

Impulsionat de blogger-ul Gorgan să văd ce mai e viral în comunicarea politică de azi, vizitez site-ul agenției de știri (acestea nu-s politizate, nu-i așa?) Mediafax. Când -surpriză mare- pe centrul paginii de internet stă scris cu litere mari ”EURO PA” iar din P și A ies numele lui Ponta, respectiv Antonescu, iar Euro cade de pe ecran. Apoi, suntem invitații cu toții să ”Apărăm România europeană”. Dacă erau dubii, această reclamă duce la un site de-al tovarășului Băsescu, președinte suspendat, care mesianic apare cu brațele deschise larg parcă dorind să arate că nu ascunde nimic sub cămașa aceea cu mâneci lungi asupra justiției de 8 ani de zile.

Tot internetul, de altfel, zumzăie cu reclame către site-uri sau bloguri care îl susțin pe ”sărmanul” Băse. De la clipuri video cu timidul (în curând) fost președinte ”răspunzând” celor care i-au scris de ce sunt supărați pe el [vezi doamne, cică le-ar fi răspuns, de parcă nu tot stafful de campanie a furnizat subiectele pe care să mai stoarcă o lacrimă fostul colaborator al Securității care nici măcar nu se uită în camera de filmat, așa de timid este]. La campanii facebook-iste de genul lui Falcă – ”alături de președintele nostru”. O adevărată epidemie care mai de care mai grețoase (din pricina personajului politic din rolul principal), dar bine gândite.

Totuși, un lucru bun iese din toată tărășenia cu suspendarea lui Băsescu:

Află și cei mai naivi dintre naivi cât de extraordinar de multe SRL-uri de presă îi sunt favorabile personajului politic mai sus menționat; da, lui Băsescu, cel care se plânge cât de vulnerabilă este țara la atacurile ”trustrlor” de presă – adică unul singur, Antena3- atunci când nu-l mulțumesc pe el.

Dar faptul că oamenii sunt manipulați prin intermediul ”agențiilor de presă”, cum este Mediafax, am confirmat acum 1 an. Rămâne să vedem cât de ușor pot fi manipulați prin clipuri video timide și toată această mascaradă cu anti-europenismul. Sau din nou, se va dovedi doar o altă scuză pentru care oamenii își pot motiva băsismul – acel crez politic în care bădărănia e la rang de diplomație, corupția este acceptabilă doar la nivelul cel mai înalt, iar Legile se fac doar în beneficiul unora, nu a tuturor.

UPDATE:

Am înțeles că primarul PDL de Arad încă îl copiază pe Băsescu, ținând o conferință de presă cu un backdrop cu imaginea Constituției României. Plagiat curat! Pe lângă faptul că ar cam fi ilegal.

Aaa, circulă o nouă reclamă băsistă. Acum pe celălalt motiv – USL vrea să pună mâna pe Justiție! Asta ar presupune că cineva o deține în prezent. În mod cert, nu unii din popor, chiar și (Partidul Poporului) Dan Diaconescu a fost după gratii câteva zile, așa, să știe și poporul de fapt pe mâinile cui e Justiția în timpul lui Băsescu.

4 Replies to “Băsism viral”

  1. Despre “Esti suparat pe Basescu. De ce?” o sa scriu si eu curand.
    Dar, prietene, avem presedinte vloger. Da?

  2. Abia astept articolul.
    Da, avem presedinte vulgar, care face pe toti maimute sau paiate, dar nu vede ce cacofonie de om este.
    Aa, ai spus vlogger 🙂 Intelegi-mi confuzia te rog.

Leave a Reply