Criza crizelor

Am intalnit ieri o alta idee despre motivul aparitiei crizei: rata natalitatii in decrestere (in special in zonele care “conteaza” (pentru consum desigur). Solutia iesirii (desi nu poate avea efect imediat) din criza este simpla: have more children 🙂
In orice caz, lucruri interesante, cum ar fi intarirea institutiei casatoriei,  simbioza economie-demografie, paradoxul demografic-economic, capitalul uman, sunt expuse in documentar.

Criza crizelor ar fi, de fapt, “aha”-ul care decurge din vizionarea filmului. Nu aceea ca mariajul este o institutie ignorata din ce in ce ma mult incepand cu anii 60. Nu faptul ca oamenii ce dispun de capital uman important si capacitati financiare, nu sunt dispusi sa investeasca acestea in noi generatii.

Ci faptul ca sistemul economic este intr-o relatie daunatoare, canceroasa, pentru ambele parti, cu socialul si cu scopul Omului in general.

2 Replies to “Criza crizelor”

  1. Care este totusi scopul Omului in general?

    Sistemul economic actual este bine gandit dar prost pus in practica, ceea ce face ca multi sa il huleasca. Asa cum democratia este cea mai buna forma de guvernamant si organizare sociala, dar nu si cea ideala, la fel se poate discuta despre sistemul economic.

    Target-ul de tineri care se asteapta sa relanseze economia NU are putere financiara, ci doar putere de influenta, insa adultii (parintii, partenrii de viata maturi) nu o sa permita ca simpla achizitie a unor mofturi sa deregleze viata cotidiana a unei familii…

  2. Q:Scopului Omului in general?
    R:Hmm,de a-si reinnoi “supply”-ul de fericire; zilnic daca se poate.

    Cam multe sunt prost puse in practica draga Cetatean. Asta ridica un semn de intrebare asupra abilitatii oamenilor de a transpune o idee fara a o corupe in vreun fel.

    Iar tinerii vor deveni intr-o zi adulti. Iar Marx se va fi inselat din nou; in ceea ce priveste natura “revolutionarului”, caci de data aceasta acei adulti de maine cu mofturi de azi reprezinta elita societatii.

    Numai bine!

Leave a Reply