Adevarul din spatele Antenei

Lumea presei românești este într-o dinamică continuă(?) Dacă luptele pe audiențele mari se dau între IMG (Intact Media Grup) și CME (Central European Media Enterprises), luptele mici de la nivel local nu intră prea mult în competiția comericală, ci rămân preponderent în cea politică.

Adică, firmele cu resurse financiare mari care contribuie la publicațiile locale au diferite contracte sau depind de avize de la autoritățile politice. Uneori, este greu de urmărit cine și ce interese sunt în spatele unor ziare. Nu demult, Adevărul își schimbase redactorul-șef. De atunci, părea că s-au început adevărate atacuri la adresa guvernului Ponta, cu toate că ținta atacurilor de până atunci era Crin Antonescu. Mai recent, tot același Adevărul Holding a fost preluat de omul de afaceri Cristian Burci. La schimbări mari nu prea mă așteptam. Nici nu am mai urmărit ediția tipărită.

Însă recent, la o scurtă vizită pe website-ul Adevărul, sub articolul cu pricina, am găsit o referință, de fapt o adevărată secțiune (mai multe hiperlink-uri), care invitau vizitatorii site-ului adevărul.ro să citească și articolele de pe antena3.ro . Tot de curând, au început și reportajele mustrătoare la adresa guvernului Ponta din partea jurnaliștilor Antenei 3. Greu de apreciat acum cine ce interese are…

One Reply to “Adevarul din spatele Antenei”

Leave a Reply