Ianuarie revolutionar: Un strigăt

Luna ianuarie a trecut, iar amprenta manifestațiilor și mitingurilor din stradă par să dispară încet sub centimetri grei de nea. Începute în 11 ianuarie la Cluj-Napoca, protestele au ridicat o țară întreagă în opoziție față de o plenitudine de lucruri, principala țintă fiind Traian Băsescu și guvernul său. Însă DA, spun de la început că ”problema” a fost o chestiune de comunicare.

În Arad sunt -11 grade Celsius. Totul este acoperit de zăpadă, însă aseară 10 oameni tot au fost în fața Primăriei.

—————————————

Un strigăt face mai mult

decât 1000 de cuvinte

—————————————

Târgu-Mureș, orașul unde dr.Raed Arafat a înființat SMURD-ul, nu se lasă mai prejos și a doua zi după Cluj-Napoca, ies în stradă cu sutele. Mobilizați via facebook, pe 12 ianuarie se adună în centrul orașului circa 400 de oameni. Aceștia pornesc înspre sediul SMURD, oe drum alăturându-se alte câteva sute. Pe pancartele lor stă scris: Solidari cu SMURD”, “Respect pentru SMURD”, “Fatal error 404: Democracy not found”, “Noi pentru SMURD, SMURD pentru noi”, “Raed Arafat suntem alături de tine”, “Respect pentru Raed Arafat, greaţă faţă de Băsescu”, “Nu ne luaţi dreptul la viaţă”.

 

Alături de protestul din Cluj-Napoca, caracterul principal al manifestării a fost de susținere a doctorului Raed Arafat. Doar câteva indicii arătau o aversiune față de cineva: ne-ați ciuruit, greață față de Băsescu, error-democray not found.

 

Însă la protestul din Târgu-Mureș se aude pentru prima dată strigătul ce va deveni marca demonstrațiilor din ianuarie, sau iarna est-europeană, cum au început unii occidentali să o numească: “Jos Băsescu!”. Alături de “Murim, luptăm, SMURD-ul îl apărăm”și ”Anticipate!” se proclamă determinarea și principala revendicare.

—————————————

Vezi următorul segment

ISTORICUL ÎN ARAD

One Reply to “Ianuarie revolutionar: Un strigăt”

Leave a Reply