Ianuarie revolutionar: U-ni-ta-te

Luna ianuarie a trecut, iar amprenta manifestațiilor și mitingurilor din stradă par să dispară încet sub centimetri grei de nea. Începute în 11 ianuarie la Cluj-Napoca, protestele au ridicat o țară întreagă în protest față de o plenitudine de lucruri, principala țintă fiind Traian Băsescu și guvernul său. Da, spun de la început că ”problema” a fost o chestiune de comunicare.

În Arad sunt -11 grade Celsius. Totul este acoperit de zăpadă, însă aseară 10 oameni tot au fost în fața Primăriei.

—————————————

U-ni-ta-te

—————————————

Odată cu venirea zăpezilor, anunțate parcă într-o tentă mulțumitoare a actualilor guvernanți, protestele par să scadă din intensitate. Este adevărat că nu ies atât de mulți în Piețe, dar ei sunt în stradă. Contrar cu ceea ce cred cei cărora le este cerută demisia, din birourile lor încălzite de puterea decizională, cetățenii își regăsesc comunitatea.

 

Cot la cot, umăr la umăr aceștia dau zăpada din fața caselor, inducând un sentiment de unitate și de uniune într-un scop: să înlăturăm zăpada, poate mai mare decât ar fi făcut-o vreun protest. Pentru că aici se vede rezultatul imediat; chiar dacă încă ninge din abundență.

 

Iarna nu îi dezbină, îi unește domnule Președinte, domnule Premier, domnule Primar!

—————————————

Vezi și

CONCLUZII

4 Replies to “Ianuarie revolutionar: U-ni-ta-te”

  1. Cot la cot, umăr la umăr aceștia dau zăpada din fața caselor, inducând un sentiment de unitate și de uniune într-un scop: să înlăturăm zăpada, poate mai mare decât ar fi făcut-o vreun protest.
    Imi vine sa rad, Mihnea, deci zapada si greutatile UNESC oamenii, nu-i despart?! pai cum…poate romanii ar fi avut nevoie de ”ceva mai pozitiv”, nu de zapada…
    imi vine sa rad…

  2. Poate nu ai dat zăpada anul acesta, dar așa pare de la mine 🙂 În februarie, în fața Primăriei din Arad, manifestau zilnic 20 și ceva de oameni. Știi câți sunt în zilele acestea călduroase pe acolo? De-abia atinge 9; incluzându-mă pe mine. Dacă ceva mai Pozitiv nu s-a găsit, decât zăpada …

Leave a Reply